Fundr… què?

Ho confesso. Abans de començar a treballar en el tercer sector desconeixia què era el fundraising. Tenia molt clar que amb un bon pla de comunicació es podien aconseguir més recursos per a l’entitat, és de sentit comú no? Però era una ignorant pel que fa a tot el que s’amaga darrera d’aquest concepte. Podem entendre el fundraising, o la captació de fons, com el procés per aconseguir recursos mitjançant la sol·licitud de donacions a particulars, empreses o administracions, per destinar-los a una causa o finalitat sense ànim de lucre. Però és tant simple com això? Demanar diners per una bona causa?

Personalment, entenc el fundraising com una filosofia més profunda. És l’art d’enamorar algú perquè cregui en la teua causa i això l’impulsi a moure-s’hi a favor. Hi pot dedicar diners, temps o altres recursos. Però faci el que faci, ho farà perquè alguna cosa, dins seu, el mou a fer-ho, l’emociona. Aquesta és, per a mi, la clau d’una bona acció de captació de fons. Que tingui com a objectiu recaptar fons, però també sensibilitzar, explicar el perquè de tot plegat, donar a conèixer, difondre i conscienciar.

I per això entenc el fundraising com una tasca estretament lligada a la comunicació. Captar i comunicar, comunicar i captar. Les dues cares d’una mateixa moneda. Remoure les consciències, fer reflexionar i donar a conèixer realitats i causes que mereixen la nostra implicació només és possible amb un bon missatge i una bona comunicació. Potser pateixo la síndrome de romàntica i idealista principiant, però em nego a veure en els donants euros amb cames.

Fundraising

Imatge: HandsOn Blog

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: