Jo també marcaré la X Solidària a la declaració de la renda

 

El destí del 0,7% de l’Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) és una de les poques coses que, com a contribuents, podem decidir. I ho podem fer al moment de marcar aquella darrera casella de la declaració de la renda, on podem escollir entre destinar-lo a finalitats socials o a l’església catòlica.

Quan marquem aquesta casella fem un gest solidari. Declarem que volem que el 0,7% dels nostres impostos vagin a projectes de les entitats sense ànim de lucre de l’estat espanyol. I això són persones amb discapacitat, de la tercera edat, o infants en situacions d’exclusió. Sí, darrera d’aquest 0,7% hi ha PERSONES.

Per això la campanya XSolidaria, vol conscienciar la ciutadania de la necessitat de marcar aquesta darrera casella de la nostra declaració. Encara hi ha un 48% de contribuents que la deixen en blanc. I què passa llavors? Que aquest 0,7% s’imputa als Pressupostos Generals de l’Estat amb un destí indeterminat.

Clara, concisa, entenedora. La campanya XSolidaria ofereix totes les respostes als dubtes més habituals de la manera més simple possible. Utilitza missatges multiplataforma, se serveix de les xarxes socials i de cares famoses. Aprofita el moviment del tercer sector i de les entitats que, després, se’n podran beneficiar. Ja ha aconseguit que a l’any 2013 unes 300.000 persones més marquin la casella solidària respecte el 2012. Això ha permès obtenir una xifra rècord de gairebé 279 milions d’euros, que han permès fer realitat 1.103 projectes desenvolupats per 425 ONG d’acció social.

Ara només cal que aquest 48% de contribuents no es quedin en blanc i facin una declaració d’amor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: