La comunicació interna, clau per a l’èxit

Parlar de comunicació en una entitat no és parlar només de com aparèixer als mitjans de comunicació o com arribar a un públic més extens. La comunicació en qualsevol organització té dues vessants: l’externa i la interna.

Però emmirallats per la repercussió mediàtica o capficats en aconseguir més notorietat, tant necessària per assolir una base social que ens acompanyi a seguir endavant, ens oblidem dels nostres públics interns, i de dedicar-los el temps i informació que es mereixen.

La comunicació interna és una assignatura pendent en la gran majoria d’organitzacions, ja que molt poques tenen una comunicació efectiva i adequada. Per començar a abordar aquesta qüestió, el primer que ens hem de plantejar es qui és el nostre públic intern i definir-lo. És clau conèixer bé els públics interns per saber a través de quin canal hi hem d’arribar.

I aquest és el segon pas: com ens hi dirigim? Quant a formats, n’hi ha molts, i caldrà escollir el més adient segons el tipus de públic i els recursos de què disposem. Però el més important serà definir quina informació traslladem. Quins continguts són d’interès per al nostre públic intern? Com discriminem quina informació s’ha de fer extensiva a tot el col·lectiu de l’entitat?

En aquest punt és on rau el repte de la comunicació interna. No ho és tant el com, el qui o el quan, sinó el QUÈ. Perquè d’això en dependrà l’èxit global de la nostra entitat. Hem de mantenir una bona comunicació interna amb les persones més properes de la nostra entitat, aquelles que hi estan involucrades d’alguna manera, ja siguin socis, voluntaris o treballadors, per assegurar que tinguin un major coneixement de l’entitat i se’n sentint més part. En definitiva, cal millorar la comunicació interna per assolir una major implicació i motivació d’aquells més propers a la nostra causa. Si ho fem ben fet, en treurem molt més profit del que ens pugui semblar a priori.Comunicació interna

Recomanacions sobre com gestionar la comunicació interna en la vostra entitat – Xarxanet.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: