Com seduir en sis minuts?

Ser concís, concentrar en una frase allò que a darrere té tantes argumentacions i explicacions, no és fàcil. Aquest dilluns, al Marketplace organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, ho vam poder comprovar.

Sis representants d’entitats vam participar al pitching, una experiència que consistia en explicar, amb sis minuts, un projecte com si ho féssim davant d’una empresa per convèncer-la que s’uneixi a la nostra causa. Preparar-ho no va ser fàcil, i posar-ho en pràctica tampoc, però va valer molt la pena. Aquí us deixo les lliçons apreses:

– Una història personal que exemplifiqui un projecte és molt potent. Posar nom i cara a qui es beneficia directament d’una acció és clau per establir un lligam emocional amb el teu interlocutor.

– Cal compensar-ho amb xifres. El món de l’empresa necessita números per valorar una proposta. Destacar una dada potent que il·lustri l’impacte del projecte ajudarà al nostre oient a captar la magnitud del que li plantegem.

– Fer una petició concreta. Hem de demanar exactament què volem, quin ha de ser el paper de l’aliat que intentem convèncer.

– Oferir alguna cosa a canvi. Les entitats del tercer sector tenim molt a oferir al sector empresarial. Aprofitem-ho i fem-ho saber als nostres futurs col·laboradors.

Cal concentrar tota aquesta informació en sis minuts -o menys-, per atreure l’atenció de qui ens escolta, o de qui llegeix un document d’entre els milers que hi ha a la pila del seu despatx. I després, ja vindran els detalls, les concrecions, les explicacions extenses que justifiquen el nostre projecte. Però per a la seducció, el temps apressa.


Vídeo sobre l’experiència del Marketplace

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: