Tres anys després

Miro enrere i m’hi trobo de tot: alegries, fracassos, reptes assolits i d’altres encara pendents, pors, il·lusions… Però sense cap mena de dubte hi he guanyat més que hi he perdut.

Això no és teoria, ni recomanacions formals i acadèmiques. Això és la vida, feta a base d’experiències, que són sempre vitals i passades pel sedàs de qui les viu. Però em ve de gust dir-me ara, a mi mateixa, allò que m’hauria agradat escoltar fa tres anys.

Així doncs, amb aquest apunt més personal sobre els meus primers anys a la comunicació del tercer sector, reprenc de nou l’activitat en aquest raconet en el que espero refugiar-me més sovint a partir d’ara.

  • Escolta, observa, estigues atent. Comences un nou repte professional amb moltes ganes, vols fer moltes coses i canviar-les totes, però l’organització on acabes d’aterrar ja fa anys que funciona, i ho feia sense tu. Sí, evidentment cal canviar coses, perquè el canvi és el motor que ens fa avançar. Però primer escolta, observa, analitza allò que passa al teu voltant. I si vols que els canvis tinguin èxit, aprèn, aprèn molt cada dia d’allò que t’envolta.
  • Organitza’t, dedica un temps a planificar-te. Segurament et trobaràs amb un gran volum de feina, a les entitats del tercer sector sempre n’hi ha molta a fer, i de ben segur et trobaràs embrancat en assumptes que mai hauries imaginat. Però per ser productiu també cal dedicar un cert temps de la jornada a organitzar-se, a establir prioritats i a planificar quan i què has de fer aquesta setmana.
  • Treballa amb equip, hi tens molt a guanyar. Encara que el teu “departament” estigui format per tu i tu mateix, en la majoria d’accions requeriràs el suport dels teus companys, la seua opinió o la seua aprovació. Confia-hi i deixa’t ajudar. Et sorprendràs.
  • Il·lusiona’t. Cada dia. No sempre tindràs dies bons, ja se sap, però treballar amb i per les persones és una de les coses més gratificants d’aquesta vida. Per molt que a vegades tot vagi contracorrent, que no et faltin les ganes, l’empenta ni la il·lusió. I si un dia estàs decaigut, pren-te un cafè i para’t un moment a pensar per a qui treballes. Ells es mereixen que estiguis a l’alçada.
Emoticones sobre diferents estats emocionals.

Miro enrere i m’hi trobo de tot. Això és la vida, feta a base d’experiències.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: